L’Ajuntament de Canet avança en els tràmits per a millorar les instal·lacions del col·legi Araboga

El consistori s’ha adherit al programa Edificant, promogut per la Conselleria d’Educació


L’Ajuntament de Canet lo Roig ha inclòs en l’ordre del dia de la sessió plenària un punt que asseurà les bases per a realitzar obres de millora en l’aulari del Col·legi Rural Agrupat Araboga de la localitat. Es tracta de l’adhesió al programa Edificant, promogut per la Conselleria d’Educació.
L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha destacat la importància d’aquest tràmit “des de fa temps venim reclamant la construcció d’un nou col·legi, perquè l’actual presenta greus deficiències i està seriosament deteriorat; de fet, és un dels centres educatius més antics de la Comunitat Valenciana i el pas del temps ha fet efecte en les instal·lacions”, ha indicat, “finalment sembla que les nostres reivindicacions han estat escoltades i els responsables de l’administració autonòmica ens han traslladat el seu compromís d’incloure el col·legi en el programa Edificant; a través del qual, la Conselleria d’Educació sufragarà les obres de reforma més peremptòries per intentar pal·liar les múltiples deficiències del centre”, va afegir.

Amb la finalitat d’agilitar els treballs, el consistori ha portat l’adhesió al programa al ple celebrat aquesta setmana per a la seua aprovació, “est és el pas previ que ens exigeix la Conselleria per a materialitzar el conveni, a més de la presentació d’un projecte constructiu que ja estan elaborant els serveis tècnics municipals i en el qual es plasmen les necessitats més urgents que s’han d’esmenar”.
En concret, el programa Edificant estableix que siga el consistori el que, a més d’elaborar el projecte, s’encarregue també de la posterior licitació de les obres, ja siga de construcció, d’ampliació o de reforma. En el cas de Canet es planteja la reposició de l’edifici en la mateixa parcel·la.

Pallarés ha assegurat que l’adhesió al programa del Consell “possibilita que puguem executar uns treballs que portem anys demandant i que, donada la seua envergadura, no podem finançar amb les arques municipals perquè requereixen una quantiosa inversió”.
Després de donar llum verda a l’adhesió, els representants de l’Ajuntament i de la Conselleria d’Educació rubricaran un conveni per a definir les línies d’actuació i traslladar al Govern del Botànic, per a la seua valoració i estudi, el projecte elaborat pels tècnics municipals. El document inclou un diagnòstic detallat sobre el centre escolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies