Cultura repara la cornisa de l’església-fortalesa de Canet lo Roig

La insistent i contínua reivindicació per part de l’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, sol·licitant actuacions d’urgència en l’Església de Sant Miquel Arcàngel ha començat a donar els seus fruits. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per a reparar i consolidar la cornisa de l’emblemàtic temple-fortalesa de la localitat.

En repetides ocasions, Pallarés ha manifestat la seua preocupació davant la greu situació de perill que suposaven per a les persones els continus despreniments de material que, des de la cornisa, es precipiten al carrer, i la seua petició ha sigut atesa.
Les anhelades obres s’han inclòs en el Pla d’Inversions en Patrimoni Cultural Valencià (PIPCV), promogut per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport. Les actuacions s’emmarquen en huit programes diferents d’actuació: Espais de la Generalitat, Recuperem Patrimoni, Cerca Patrimonial, Patrimoni Accessible, Turisme Patrimonial, Patrimoni de la Humanitat, Infraestructures Culturals i Inventari i Conservació del Patrimoni de la Guerra Civil.
Concretament, els treballs que s’estan duent a terme en Canet s’inclouen en el programa ‘Recuperem Patrimoni’, i contempla intervencions en espais patrimonials amb valors reconeguts que es troben en risc de desaparició o de patir pèrdues irreparables. Les intervencions prioritàries s’estan realitzant sobre immobles declarats BIC i en municipis que tenen una escassa capacitat econòmica.
En aquest paquet s’està executant la reparació i consolidació de la cornisa de l’església Sant Miquel Arcàngel i l’administració autonòmica ha destinat 24.647’70 euros a finançar els treballs.
“Eren unes obres necessàries perquè s’han arribat a caure trossos de material de més de 350 grams i algú podria resultar ferit”, ha explicat l’alcaldessa, que, si bé ha mostrat la seua satisfacció per l’execució dels treballs, ha recordat que “es tracta d’una actuació puntual, però és evident que el temple precisa una reforma integral, d’envergadura, i l’Ajuntament no pot assumir una inversió tan important“.
En aquest sentit, Pallarés ha avançat que seguirà treballant per a aconseguir el suport de les administracions superiors i els estaments eclesiàstics “no ens resignem a deixar perdre una joia arquitectònica com l’església de Sant Miquel, que és part de la història de Canet, ja que va començar a ser construïda en 1288 i guarda vestigis de diferents èpoques i estils”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies