Excel·lent acolliment de la ‘Escola Matinera’ de Canet

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha visitat aquest matí les aules

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha acompanyat aquest matí a l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, en la seua visita a la ‘Escola Matinera’ del CRA Araboga de Canet. Aquest col·legi és un dels deu centres educatius de l’interior on està en marxa la iniciativa que, emmarcada en la campanya “Repoblem”, pretén afavorir la conciliació laboral i familiar.

Elena Vicente-Ruiz ha pogut comprovar de primera mà el bon acolliment que està tenint el servei en la localitat, “cal tenir en compte que es tracta de centres educatius de municipis de menys de 10.000 habitants als quals a més en alguns casos assisteixen alumnes d’altres poblacions, amb la qual cosa el benefici per a les famílies és fins i tot major”.

Cal recordar que és la primera vegada que la Diputació engega aquest servei després de les peticions realitzades a la diputada en les reunions que, periòdicament, manté amb María Ángeles Pallarés i altres alcaldes de l’interior per a anar avaluant el funcionament de les accions empreses amb el programa Repoblem.
La Diputació de Castelló ha valorat les diferents condicions per a facilitar al màxim el servei als pares i mares d’alumnes i garantir que es tracta d’una atenció de qualitat als alumnes. Opcionalment, l’AMPA pot disposar, amb càrrec a la seua pròpia aportació econòmica, l’ampliació de l’horari de prestació de serveis complementaris equivalents als propis de la Escola Matinera, en horari vespertí extraescolar, amb la consegüent variació de la modalitat contractual anteriorment referida per al personal adscrit al servei.
Per la seua banda, María Ángeles Pallarés ha agraït a la representant de l’administració provincial l’esforç realitzat “per a facilitar la conciliació familiar als pares i mares i, alhora, oferir una atenció de qualitat als alumnes”. Així mateix, ha posat en valor l’estratègia i el compromís de la Diputació per a, “amb accions com aquesta, evitar la despoblació i l’envelliment en l’àmbit rural”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies