Carlos Miralles guanya el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

El jove cuiner de Canet Lo Roig va aconseguir el triomf i el reconeixement del jurat i el públic per davant de participants de tota Espanya.

A Canet lo Roig estan d’enhorabona. Un fill del poble, el jove cuiner Carlos Miralles Vericat, que exerceix la seva carrera professional en el reconegut restaurant Tancat de Codorniu d’Alcanar, Tarragona, ha estat recentment el flamant guanyador del Llagostí d’Or en el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs.

El plat amb el qual han aconseguit el primer premi ha estat un Llagostí de Vinaròs, garum i tocs mediterranis. A questa proposta és la que va obtenir la millor puntuació per part del jurat qualificador, presidit en aquesta darrera edició per Vicent Guimerà Sales, qui porta 12 anys al capdavant de l’Antic Molí d’Ulldecona i guanyador d’una Estrella Michelin. Guimerà va ser a més guanyador de la primera edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs l’any 2003. El cap de cuina i professor Federico Guajardo, l’enòleg Agustí Torelló, el cuiner Cristian Biedma, de Guardamar del Segura, i Pablo López, assessor gastronòmic de Gasma van formar part també del prestigiós jurat que va dirimir concedir a Miralles el màxim guardó, que compta amb una dotació econòmica de 1.000 euros.


La convocatòria va comptar amb participants arribats des de diferents punts del territori nacional, però va ser el cuiner canetà, amb la seva mestria i creativitat, qui va aconseguir el triomf i el reconeixement del jurat i el públic.
L’alcaldessa de Canet, Maria Àngels Pallarés, ha manifestat la seva satisfacció pel resultat del concurs, “sempre és un orgull que un canetà o una canetana despunti en algun camp i, en aquest cas, a més, es tracta d’un jove emprenedor que ha demostrat que posa passió en el seu treball, té davant seu un prometedor futur i ja ha començat a collir els primers èxits”.

Després de la deliberació s’ha decidit atorgar el segon premi, de 500 euros, a Juan Ramón Sau Ceitegui, del Restaurant La Bocca de Saragossa, qui va preparar un Llagostí de Vinaròs en el vel marí de cítrics i suc de ceba torrada.
Finalment, el tercer premi ha estat per als cuiners de Can Ros Restaurant, de Borriana, Castelló, Aitor Martínez Ros i Ibai Martínez Ros. La seua recepta, un Llagostí refrescant de Vinaròs, ha obtingut el llagostí de bronze i un premi de 300 euros.
La resta de participants han estat: Jose Luis Adan Caro, del Restaurante Converso, Monasterio de Valbuena (San Bernardo, Valladolid), Niki Pavanelli i Riccardo Delabella, del Restaurant Il Vecchio (Costa Adeje, Tenerife), José Cortés García i Davide Fossati, del Restaurant Diablito (Calvià, Balears), Raúl González Pavo i Sandra Alonso Mejías, del Restaurante Delablanca (Fuengirola, Màlaga), Miguel Ángel Mateos Robles i Maria Alcaraz, del Restaurante Hotel AC Cuzco (Madrid), Lamberto Eduardo Montono Gallego i Lidia Escalona Moreno, de l’Hotel Chateau Viñasoro (Alcázar de San Juan, Ciudad Real) i Mohamed Quauch i Sebastián Ospina, del Restaurante Soldemar (La Pineda, Vila-seca, Tarragona).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies