L’Ajuntament de Canet promou el reciclatge responsable i humanitari

recicla1
Destinen la recollida de telèfons mòbils a projectes de la Creu Roja

Amb el lema “Posa el teu mòbil on més es necessita”, l’Ajuntament de Canet lo Roig s’ha implicat activament en la campanya promoguda per Creu Roja i la Fundació Entreculturas destinada a recaptar fons per a finançar programes humanitaris de diversa índole.
Així, les dependències del consistori s’han convertit en punt de recollida de mòbils usats que es dipositen en un contenidor especial habilitat per a tal fi.
María Ángeles Pallarés, alcaldessa de Canet, ha explicat que la iniciativa té un doble objectiu, “en col·laborar amb la campanya ‘dóna el teu mòbil’, no solament estem promovent una actitud respectuosa amb el medi ambient afavorint la reutilització i reciclat dels mòbils que ja no s’usen, sinó que, al mateix temps, ajudem a desenvolupar projectes educatius, de desenvolupament i d’integració, allí on més es necessita”.
Els terminals rebutjats tenen diferent tractament en funció del seu estat. Si són obsolets o inservibles, es reciclen seguint les pautes de protecció mediambiental i tractament de residus. En el cas que el mòbil encara funcione o es puga reparar, es recupera per a la seua reutilització. “D’aquest procés -ha assenyalat Pallarés- s’encarrega una empresa especialitzada que lliura una quantitat econòmica pels mòbils a les organitzacions humanitàries”.
Paral·lelament, el consistori també ofereix un contenidor per a dipositar piles i bateries usades que, a través del conveni entre la Diputació de Castelló i Reciplana, el resultat del servei es destina a promoure accions d’inserció social.

recicla2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies