Preocupant ‘tornada a l’escola’ a Canet lo Roig

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, insta a Conselleria a actuar davant el greu deteriorament del centre educatiu

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha manifestat la seva preocupació davant la imminent tornada a les classes dels xiquets i xiquetes de la localitat, “per l’estat de greu deteriorament que presenten les instal·lacions”, ha explicat, “el centre no ha estat objecte de cap actuació des que es va construir, fa més de quatre dècades, i són evidents els efectes que l’ús i el pas del temps han tingut sobre el immoble”. En aquest sentit, Pallarés, ha lamentat la demora de la Generalitat Valenciana en solucionar el problema, “sí hi ha hagut reunions per abordar el tema, però creiem que hi ha un actitud molt laxa per part dels responsables de l’administració i al col·legi cal una actuació urgent i peremptòria”. “La situació ja és insostenible perquè els desperfectes són nombrosos i afecten pràcticament tot el centre, a més -ha afegit l’alcaldessa- la gravetat de l’assumpte és que pot afectar els alumnes, que assisteixen a les classes en unes instal·lacions que no ofereixen les garanties mínimes de seguretat i salubritat “, ha assegurat.

Pallarés va detallar que, entre la infinitat de desperfectes que s’han detectat en el col·legi, “hi ha nombroses filtracions d’aigua a les parets que provoquen taques d’humitat; també existeixen diversos descontxats i el sistema de sanejament i la instal·lació elèctrica són obsoletes i deficitàries; cada any apareixen més esquerdes a les parets i els tancaments, portes i elements metàl·lics estan trencats i oxidats, els panells ceràmics d’algunes aules i banys es desprenen i cauen i davant tal cúmul de deficiències temem per la integritat dels nens i nenes”, ha denunciat Pallarés. “En resum, dilluns que ve comença un nou curs, però amb antics i greus problemes que és urgent solucionar, principalment perquè els nens i nenes tenen dret a unes intal·lacions dignes i segures”, ha conclòs l’alcaldessa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies